Magazin

Nike Roshe LD-1000
Arrivals
15.12.2016
Nike Roshe LD 1000 u Gym Red i Squadron Blue bojama. Retro estetika patika za trčanje iz 1970-ih godina i tehnologija 21 veka ujedinjeni su u novoj Lifestyle silueti. Kombinacija modela LD-1000 gornjišta i Roshe One Natural Motion Ultra laganog đona, upotpunjena je sa Ortho-lite uloškom koji dodatno povećava udobnost. Gornjište je izrađeno u kombinaciji tekstila i sintetičkih materijala ukombinovanih tako da omogućavaju dobru ventilaciju noge. Nova Lifestyle silueta klasičnog retro izgleda idealna je za celodnevne aktivnosti, pogotovo za osobe koji veći deo dana provode u pokretu.
Nike Cortez Ultra Moire
Arrivals
15.12.2016
Nike Cortez, dizajn Bill Bowermana je model koji je svoju premijeru doživeo 1972. godine, neposredno pred Olimpiske igre u Nemačkoj. Osnovna namena prvog modela je bila trening patika za trčanje po različitim površinama ali prvenstveno po betonu, kako bi se sportisti mogli spremati u različitim uslovima van staze. Tokom godina silueta je prilagođavana svim tehnološkim inovacijama, a model koji je sada pred nama je prvo Ultra Moire izdanje. No-Sew perforirano gornjište od sintetičkih materijala, veoma lagano i prozračno postavljeno je na Ultra đonu koji je dodatno otvoren sa donje strane što povećava ventilaciju stopala. Najlakši do sada Cortez Ultra Moire dolazi u „Forrest Gump“ izdanju koje je postalo popularno po istoimenom filmu u kome glumac Tom Hanks dobija originalni model baš u ovim bojama, kao svoju prvu patiku.
Nike Air Max 90 Ultra SE
Arrivals
15.12.2016
Nike Air Max 90 Ultra SE je najnovija verzija retro siluete u originalnoj kombinaciji boja prvog modela iz 1990. godine. Silueta je tokom godina ispratila sve tehnološke inovacije i više redizajniranih varijanti, a ovim izdanjem se ponovo otišlo korak dalje. Đon patike izrađen je od znatno mekše legure gume sa dodatkom čvrstih outsole polja na prstima i peti patike, isproban je na prethodnom Ultra Essential izdanju, dok je gornjište patike izrađeno od novog sintetičkog materijala koji daje efekat mekanog jastuka sa svih strana. Poput ortopedske pene materijal poprima oblik stopala a nakon korišćenja se vraća u prvobitni položaj baš kao i uložak na ovom modelu. U zadnjem delu đona nalazi se vazdušna komora koja pored svoje osnovne funkcije u novoj sredini čini patiku izuzetno udobnom i prijatnom za nošenje.
BAIT x Saucony Shadow 5500
Arrivals
15.12.2016
BAIT x Saucony Shadow 5500 CruelWorld VI "Giant Leaps" model nosi simboličan naziv, proistekao iz ideje dve kompanije da ujedinjeni podrže "Follow Your Dreams", organizaciju koja pomaže deci sa specijalnim potrebama u ostvarenju životnih ciljeva. Proizvod toga je ovaj jedinstveni Shadow 5500. Inspiraciju za boje i estetiku ovog modela dizajneri su pronašli u izgledu meseca, što simbolizuje da je sve moguće dostići kao što su ljudi sleteli na mesec i otišli korak dalje u istraživanju svemira. Na jeziku se nalazi BAIT logotip inspirisan NASA logotipom, a na ulošku patike je print površine meseca. Crna boja modela koji je izrađen od tekstila i sintetičkog materijala „Liquid Nylon“ simbolizuje beskonačnost svemira, a obogaćena je 3M Reflective poljima i belim tačkicama koje simbolizuju mlečni put. Kako model potiče iz porodice retro running patika, gornjište je postavljeno na penastom EVA đonu unutar koga se nalaze šupljine na mestima najvećeg opterećenja i savijanja koje omogućavaju da se materijal od kog je đon izrađen skuplja i isteže i time smanjuje opterećenje na zglobove u toku fizičkih aktivnosti. Spoljašnji deo đona „XT-600 triangular lug rubber traction outsole“ predstavlja specijalnu vrstu gume izlivenu u obliku sitnih trouglova okrenutih u pravcu kretanja. Sama guma daje efekat kao kod automobilskih guma, a to je dobro prianjanje svakoj podlozi, što je veoma važno kod naglih pokreta kretanja ili zaustavljanja. Pored odličnih performansi patike, priča i humani povod je ono što se kolaboracijom američke kompanije BAIT sa Saucony brendom svakako ističe u prvi plan.
Nike Air Max ZERO QS
Arrivals
15.12.2016
Nike Air Max Zero predstavlja spoj stare vizije i nove tehnologije. Tinker Hatfild 1985. godine nacrtao je skicu patike koja je trebalo da bude prvi Air Max. Skica je bila ispred vremena i zahtevala je materijale i tehnologiju koja u to vreme nije postojala pa je odložena da sačeka pravi trenutak. Prvi model ugledao je svetlost dana 2015. godine. Gornjište modela izrađeno je u obliku čarape koja u potpunosti prianja uz stopalo, sa gumiranim poljima koji održavaju stabilnost i pružaju dodatnu podršku stopalu. Unutrašnjost gornjišta patike u delu pete sadrži jastučiće koji petu drže čvrsto uz gazište i sprečavaju da se stopalo pomera, što je veoma važno ako imamo u vidu da je ZERO dizajniran kao patika za trčanje. Đon za AM ZERO je pozajmljen sa modela AM1 Ultra sa prepoznatljivom vazdušnom komorom koja je vidljiva i sa donje strane. Model dolazi u pakovanju sa priveskom u obliku vazdušne komore na kome se nalazi potpis dizajnera i naziv modela. Na ovom QS izdanju nalaze se voskirane pertle, a u pakovanju sadrži i dodatne standardne.
END. X New Balance 575
Arrivals
15.12.2016
New Balance i britanska kompanija END. u jesenjoj sezoni prdstavljaju proizvod saradnje na modelu 575. Model spada u kategoriju retro running patika a ovo specijalno ručno pravljeno izdanje sa sobom donosi dozu luksuza koja ovom modelu daje sasvim novu dimenziju.
OTVOREN TIKE SHOP – BEOGRADSKI HRAM PATIKA
News
29.08.2016
(BEOGRAD, 29. avgust 2016.)  Nesvakidašnjom žurkom o kojoj se priča otvoren je Tike, unikatni shop limitiranih kolekcija patika, jedinstven u balkanskom regionu. Ekskluzivni modeli, koje smo do sada imali priliku da kupimo samo u velikim sneaker prestonicama, sada su dostupni i u Beogradu.
string(0) ""
string(0) ""