Upoznajte naše komšije

U doba u kome inovacije i tehnologije diktiraju tempo života, kada imamo osećaj da dani prolaze mnogo brže, vreme je da zastanemo, pogledamo oko sebe i obratimo pažnju jedni na druge. Upoznajte naše komšije koji se bave zanatima koji su veoma važni za živote svakog od nas.

Lociran u ulici Kralja Petra, Tike šop je radnja koja odiše duhom starog Beograda, u čiji dizajn su isprepletani različiti stilovi arhitekture, industrijskog dizajna i religije - od cigle kojom je zidana beogradska tvrđava Kalemegdan, do betona i modernih materijala. Tike je prva destinacija svakog pravog zaljubljenika u limitiranu modnu i sportsku obuću. Svojim izgledom, ponudom, ali komšijskim pristupom, Tike je veoma brzo osvojio srca ljubitelja patika. Sada je vreme da upoznate i naše komšije.

SMASH BURGERS

Jedni od naših komšija su momci koji su svoje iskustvo sticali godinama po svetu, koncentrisani na ljubav prema gastronomiji i pripremanju hrane na specifične načine. Tokom njihovog životnog putovanja rodila se ideja o prvom srpskom „SMASH“ burgeru koji je osvojio srca i stomake mnogih Beograđana, ali lagano pretenduje da osvoji celu Srbiju. Oni su „Smash Burgers“ .
Izvorno locirani u Takovskoj ulici, u kojoj su otvorili prvi lokal, a sada i poslovne kancelarije, uneli su miris pravih burgera u već tradicionalni, dobar komšijski duh Dorćola.
Ako opisujete ovaj deo Beograda, pored bogate istorije od stvari koje možete nabrojati kao poznate lokale, Smash Burger je sigurno jedan od njih.



TANKO BARBERSHOP

Njihov zanat je jedan od onih koji vam u startu definiše kako izgledate, sve ostalo zavisi od vas, ali kako vas frizer ili barber „udese“ - to vam je što vam je. U vreme kada zanati izumiru, oni svoj podižu na viši nivo, trude se da vreme provedeno u salonu ne bude samo nužna potreba svakog od nas, već i period u kome se opustite i brige ostavite na ulaznim vratima.
Oni su „Tanko Barber shop“.
Oštra sečiva njhovih makaza prošla su kroz kose hiljada Beograđana. Locirani su u srcu Dorćola, u Siminoj ulici, koja nosi naziv po Simi Nešiću, policijskom prevodiocu i obaveštajcu.
Njihov rad je njihova najbolja preporuka, posao u kome se greška ne oprašta, a iz njihovih stolica je prvi korak uvek ispraćen zadovoljnim osmehom.

 

Sada, kada smo se malo bolje upoznali, nadamo se da smo vas podstakli da razmišljate o tome ko su vaše komšije. Bilo da vam se putevi ukrštaju ili se samo susrećete u prolazu, najmanje što jedni drugima možete da pružite je pozdrav.