Sneakerville Festival 2022 - Recap

Sneakerville, najveći festival Urbane kulture na Balkanu, 23.10.2022. godine u Luci Beograd okupio je skoro 25 000 posetilaca, koji su već tradicionalno imali priliku da uživaju u očekivano dobrom celodnevnom programu. Pored najpoznatijih brendova koji su prikazali svoje legendarne modele, festivalski dan protekao je uz sjajne muzičko–scenske nastupe, gejming takmičenja, ali i uz odličnu podršku lokalnih Street Food kraftera.

Svi koji su se uželeli dobrog festivalskog provoda okupili su se ove nedelje i uživali u najnovijim kolekcijama poznatih svetskih brendova kao što su Nike, adidas, Reebok, Converse, Puma, New Balance, zatim koncepata Buzz, Tike, Remiks.com i Dunk Shop. Svoje mesto imali su i već dobro poznati lokalni brednovi Dechko Tzar, Disciplina, Fake, Rope, Kobazz, House of Zla i mnogi drugi. Sa druge strane, zahvaljujući mini brendovima i kolekcionarima, ljubitelji patika i garderobe iskoristili su i jedinstvenu priliku da sebi nabave neke od limitiranih komada koji se više ne mogu naći u slobodnoj prodaji.

Najbolji domaći tattoo majstori, frizeri i barberi predstavili su nove trendove svoje scene,  ali i mnogobrojni gejmeri koji su se kroz organizovane turnire borili za titulu. Ovom prilikom nisu ostali uskraćeni ni ljubitelji sporta koji su mogli da isprate takmičenja u zakucavanju, kao i skejtera na mini rampi.  



Na Tike štandu prestavli smo neke od limitiranih kolekcija adisas Yeezy i Nike Air Jordan modela i kroz raffle izvlačenja obradovali brojne posetioce festivala koji su dobili priliku da dođu u posed nekog od modela. Takođe održali smo radionicu u kojoj su učesnici imali priliku da ofarbaju jedan od 5 ponuđenih 3D print modela patika, a najbolji dizajn nagrađen je patikama po izboru.  

Sneakerville festival je svim posetiocima omogućio da, pored uživanja u sneaker kulturi, modi, sportu i muzici, podrže program UNICEF-a „Unapređenje mentalnog zdravlja dece i mladih“, čiji je cilj da podrži mlade da se suoče sa bilo kojom vrstom problema, jer se povremeno svi nađemo pred nekim izazovom kada nam je potrebna pomoć. Sakupljena sredstva biće usmerena na kreiranje podrške za onlajn ćaskanje za mlade ljude u Srbiji čije je mentalno zdravlje ugroženo.

Festivalsko veče upotpunili su nastupi popularnih izvođača, što je ujedno bio i vrhunac večernjeg dela programa. Sara Jo, Fox, Surreal, THCF, Korona, Rimski, Iva Lorens, Crni Cerak, Lacku, Amna, Albino i Henny izveli su svoje hitove, a mnogobrojna publika uživala je u višečasovoj žurci za pamćenje.

Vidimo se i sledeće godine na Sneakerville- u!