Footpatrol x Saucony Jazz | 20th Anniversary

Nastao davne 1898. godine, proslavljeni američki brend Saucony jedan je od najstarijih sportskih brendova koji već decenijama inspiriše trkače širom sveta da postavljaju nove rekorde. Iako poznat po visokokvalitetnim i uvek inovativnim patikama za trčanje, Saucony je danas neizostavan deo svake ozbiljne sneaker kolekcije, a proslavile su ga neke od najpoznatijih street style modnih ikona našeg vremena. Saucony Originals linija donosi klasične siluete u više različitih varijacija – Shadow, Grid i Jazz su najpopularnija lifestyle izdanja kojima nas ovaj brend uvek iznova iznenadi, lansirajući nove kombinacije boja iz sezone u sezonu. Sada je vreme za premijeru Jazz 81 patika na kojima je Footpatrol, retail koncept ekskluzivnih sneaker modela, želeo da ostavi svoj trag i na taj način obeleži dvadesetu godišnjicu postojanja na tržištu.

Povezujući se sa lokalnom londonskom muzičkom scenom koja neguje afinitete prema savremenom džezu, ova kolaboracija nam donosi Saucony x Footpatrol Jazz 81 – bezvremensku siluetu retro dizajna osveženu autentičnim detaljima. Okarakterisan kao "best quality" među patikama za trčanje (1980), Jazz je jedan od modela koji se kroz četrdeset godina dugu istoriju može pohvaliti nekim od najuspešnijih izdanja. Od 7446 sprinterica koje su odgovarale zahtevima profesionalnih sportista do svestranih lifestyle modela dizajniranih za moderne korisnike, ove patike su nosile generacije širom planete. Footpatrol je, između ostalog, postao poznat zahvaljujući jednoj od najuspešnijih Saucony kolaboracija svih vremena – Only In Soho Shadow 6000, a sigurni smo da ni najnovija saradnja neće proći nezapaženo.

Footpatrol Jazz 81 dolaze u kombinaciji finog najlonskog materijala i Wolverine antilopa koji oblaže petu i deo na prstima. Prošiveni detalji na jezičku dodaju notu luksuza, a klasična crna boja u kontrastu sa bež delovima savršeno zaokružuje priču o ovom modelu. Footpatrol logo utisnut na peti je final touch koji stavlja akcenat na ovu kolaboraciju. Gumeni đon u punoj dužini inspirisan je vintidž izgledom patika za trčanje i obložen mekanim ispunima koji će svakom koraku pružiti osećaj lakoće i komfora. Autentičan dizajn novih Jazz patika promovisao je Alfa Mist, britanski muzičar, producent i tekstopisac čija autorska dela predstavljaju spoj klupske i hip-hop muzike sa modernim džez improvizacijama.

Saucony x Footpatrol Jazz 81 patike sada su dostupne i u Tike shop-u, kao i online.