AIR FORCE 1 HIGH x ALYX – REFINED LUXURY

Poznat po houte streetwear komadima koji predstavljaju spoj visoke i ulične mode, Matthew Williams je dizajner koji stoji iza uspešnih kolaboracija sa najprestižnijim svetskim brendovima. Do sada je sarađivao sa modnim kućama kao što su Dior i Moncler, kreirao odevne kombinacije za pripadnike celebrity krugova među kojima su Lady Gaga i Kanye West, a odnedavno je i kreativni direktor brenda Givenchy. Vilijamsovo poigravanje streetwear i houte coture elementima definitivno nije moglo da prođe bez kolaboracije sa vodećim sportskim brendom. Nike je ovog puta odabrao jedan od svojih legendarnih modela – Air Force 1. Klasika koja skoro punih 40 godina oduševljava pobornike sneaker kulture širom sveta, sada je dobila priliku da se pokaže u punom sjaju.

 

 

Vreme je da još jedna street style ikona zauzme mesto u tvojoj kolekciji. Predstavljamo ti Air Force 1 High x Alyx, patike koje spajaju sport i visoku modu na najbolji mogući način. Brend Alyx, koji potpisuje Matthew Williams, udahnuo je novi život legendarnoj silueti. Od svojih početaka na košarkaškom terenu, pa do danas, Nike Air Force 1 su proslavili neki od najboljih NBA igrača osamdesetih, a za njihovu popularnost glavni „krivci“ su pripadnici hip-hop, skate i street kulture. Fat Joe, Young Jeezy, Jay-Z samo su neka od poznatih imena koja su nametnula ovaj kult širom američkog kontinenta.

 

 

Danas Air Force 1 ide u korak sa trendovima i inovacijama, zadržavajući svoju klasičnu i prepoznatljivu osnovu. Ukoliko je ovaj model jedan od tvojih sneaker favorita, onda bi trebalo da upoznaš i njegovu ekskluzivnu verziju - Air Force 1 High x Alyx.

 

 

Autentični detalji koji Williams-ove modele čine prepoznatljivim pronašli su svoje mesto na gornjištu ovih patika. Aluminijumska kopča na kaišu upotpunjena je laserski oblikovanim logotipom, bočna strana ima oznaku 1017 ALYX 9SM, a na peti se nalazi prošiveni Swoosh. Materijal korišćen u izradi gornjeg dela sačinjen je od najfinije ECCO kože, a ekskluzivan detalj su voskirane pertle koje su karakteristične za većinu dizajnerskih patika. Unutrašnjost je postavljena glatkom tkaninom koja će, uz legendarnu vazdušnu jedinicu, pružiti stopalima osećaj luksuznog komfora.

 

 

Ovaj model dolazi u dve varijante – klasičnoj crnoj i nezaobilaznoj beloj, a obe se ističu detaljima sive boje. Svedene, ali toliko upečatljive, Air Force 1 x Alyx patike privlače poglede svojim autentičnim stavom i modernim vibe-om koji ih udaljava od originalne siluete iz 1982.

 

Maksimalna udobnost u kombinaciji sa luksuznim dizajnom svrstava ovaj model u must have svake ozbiljne sneaker kolekcije. Dostupne su u Tike shop-u kao i online.