SNEAKERVILLE PLAYHOUSE 2021 RECAP



Najveći lifestyle festival patika, Sneakerville, i ove godine je pomerio granice i okupio veliki broj ljubitelja patika i street kulture. Svi posetioci su imali priliku da zajedno sa svojim timom prođu kroz jedinstveni Sneakerville Playhouse, odigraju zanimljive igre sa tematikom patika i sporta, upoznaju poznate ambasadore najpopularnijih sportskih brendova i osvoje vredne nagrade.

Ko god kaže da za vikend nije bilo aktivnosti za pamćenje, taj definitivno nije posetio Muzej grada Beograda u Resavskoj ulici, gde se tokom petka, subote i nedelje održao najveći multimedijalni događaj ove jeseni- Sneakerville Playhouse! Jedini svoje vrste, Sneakerville Playhouse ugostio je neka od najpopularnijih imena iz sveta mode, muzike i kulture, okupio poznate sportke brendove kao što su Nike, Adidas, Reebok, Converse i Puma, kako bi svim ljubiteljima zabave pružio nezaboravan događaj. U skladu sa epidemiološkim merama, na samom ulazu je vršena obavezna dezinfekcija i prijavljivanje učesnika, nakon čega su svi timovi dobili Sneakerville Pass, u kojem su sakupljali pečate za prolazak kroz sobe. Incijalna aktivacija je bio Sneakerville Lavirint, koji je posetioce uveo u priču, a iz koga su sami tražili izlaz. Prava zabava startovala je nakon izlaska iz Lavirinta i “otvaranja” prostora koji je ljubiteljima patika ponudio nezaboravno iskustvo.


Tike soba, koja je podeljena u dva dela, ostavila je najveći utisak na ljubitelje patika. Prvi deo je koncipiran kao Tike Muzej, u kom je predstavljena istorija brendova kroz najpoznatije modele, odnosno godine u kojima su nastali. Drugi deo je Kolekcionarska soba, u kojoj je glavni zadatak za učesnike bio da primene znanje iz prve sobe, odnosno da poređaju siluete patika na policu prema godinama kada su proizvedene. Uspešno urađen zadatak garantovao je dva pečata za ekipu i mogućnost učestvovanja u Tike Raffle izvlačenju u kome su takmičari mogli da osvoje patike za ceo tim. Sa učesnicima u Tike sobi družile su se zvezde domaće Trap scene, Fox i Surreal, zatim naši stručnjaci iz oblasti patika, Jovan Marelj, Nermin Fazlić i Aleksa Vidić, kao i naš najveći kolekcionar patika, Marko Đorđević Maks
 
Svi brendovi u svojim sobama priredili su interesantne aktivacije, pa ste tako mogli da tragate za sakrivenim predmetima, testirate svoje reflekse, napravite svoj muzički mix, oprobate se u basketu, istražite svoja čula u mračnoj sobi, a sve u cilju dobre zabave.



U svemu tome učesnike su podržali i poznati pevači, sportisti, glumci, influenseri, pa su i društvene mreže preplavljene fotografijama, do sada neviđenog, enterijera Sneakerville Playhouse Lavirinta. Zabavni koncepti svetskog ranga ostaće u fokusu organizatora Sneakerville festivala, tako da nas i sledeće godine sigurno očekuje još jedan neviđeni spektakl.

 

Pored zabavnog sadržaja, tokom celog vikenda ispred Muzeja su se nalazile i Sneakerville kutije za reciklažu, a svaki učesnik je mogao da donese stari komad garderobe i ubaci ga u kutiju predviđenu za to. Nakon festivala nastavljena je akcija prikupljanja stare odeće koja će trajati do kraja novembra u Tike i Buzz Shop-ovima, a po završetku akcije odeća će biti reciklirana i poklonjena domovima za nezbrinutu decu.
 
Deo atmosfere pogledajte u galeriji.