STORY OF AN ICON – NIKE AIR MAX TRIAX STRUCTURE 91

U vreme neprekidnih inovacija i najvećih vazušnih đonova koje je svet ikada video, brend Nike održava priču o sneaker ikonama – modelima od kojih je sve počelo. Ove godine, 30 godina od njihovog prvog release-a, na scenu se vraćaju čuvene Nike Air Max Triax Structure 91.



Vođeni originalnom Air Structure siluetom, dizajneri brenda su za sezonu proleće/leto 2021, odlučili da zadrže originalne boje sa prvih izdanja iz davne 1991. Pored originalnih kolorita, Nike Air Structure Triax 91 sada je dostupan i u potpuno novim kombinacijama boja koje značajno podmlađuju ovu retro siluetu.

Prva u seriji Structure modela donosi nostalgiju kroz retro estetiku, koja je predstavljala značajnu novinu u vreme kada je debitovala.


Konkretno ovo izdanje urađeno je u kombinaciji bele, sive, mornarsko plave i zagasito zlatne boje, što je kolorit koji podseća na olimpijska izdanja koja su česta u Air Max porodici.

Boje koje su različite na spoljnim i unutrašnjim delovima patike prate estetiku dizajna, pa je na spoljnoj strani istaknuta veća vazdušna komora, a sa unutrašnje strane mala komora, u obliku trougla.

Oko cele pete se nalazi stabilizator koji je tu da stopalo drži u ravnoteži, jer treba imati u vidu da je ovo model koji je prvenstveno bio dizajniran za trčanje.

 

Nakon 10 godina pauze, Air Structure se vratio na naše ulice, a model u četiri različite kombinacije boja možeš pronaći u našem šopu u Kralja Petra 24 ili naručiti online.