SAVE THE PLANET IN ADIDAS CLEAN CLASSICS

Živimo u svetu koji ima veliki problem sa zagađenjem i plastičnim otpadom. Taj problem pogađa sve sfere društva, dok lagani materijali i poliester, od kojih su najčešće izrađeni sportski i lifestyle modeli, predstavljaju najveću pretnju za našu planetu. Zbog toga je jedan od glavnih ciljeva brenda Adidas da, do 2024. godine, sva obuća i odeća na globalnom nivou bude proizvedena od 100% recikliranog poliestera.

Usmereni tim ciljevima, čelnici brenda odlučili su da za sezonu jesen/zima 2020. redizajniraju napoznatije klasike i kultne siluete – Stan Smith, Superstar, Superstar Bold, Continental 80, SC Premiere, Supercourt, Top Ten & Sleek, te ih ponude u potpuno novom izdanju, sa ciljem smanjenja štetnih uticaja na životnu sredinu. Tako je nastala Adidas Clean Classics kolekcija.

U osnovi cele linije nalazi se niz PRIMERGREEN materijala visokih performansi, koji sadrže minimum 50% recikliranog sastava.

Dobro poznati modeli patika, među kojima se u našoj ponudi mogu pronaći Adidas Superstar i Adidas Superstar Bold, sada su veganskog sastava i prate postulate održive mode. Njihova gornjišta napravljena su od recikliranih materijala, a đonovi od obnovljive gume.

Priliku da ih među prvima ponesu imali su Sara Jo, Milko Babić i Galeb Nikačević, koji su bili jedinstveni u stavu da je Clean Classics kolekcija i dalje sinonim za sve vanvremenske bele patike, ali od sada sa naglaskom na održivosti i uticaju na planetu.

Možete ih pronaći u našem shop-u (Kralja Petra 24) ili naručiti online.

Sačuvajmo planetu zajedno, jer je patike same neće spasiti!