MEET YOUR SNEAKER GURUS – TIKE SNEAKER TEMPLE CREW

Od trenutka kada je, pre četiri godine otvoren, Tike šop se na domaćoj, ali i regionalnoj sneaker sceni izdvojio jedinstvenom i za mnoge ključnom ponudom – patikama koje se proizvode u limitiranim serijama i koje jednostavno ne može svako da ima.

Nazvan hramom za sneakerhead-ove, tokom godina je svoje mesto na vrhu omiljenih šopova ustoličio ne samo unikatnom ponudom ekskluzivnih modela brendova Nike, Jordan, adidas, Reebok, New Balance i drugih,  već i gotivnom atmosferom, najjačim žurkama u gradu i raffle-ovima o kojima se priča mesecima kasnije.

Ipak, limitirane kolekcije nisu jedino što ovaj sneaker temple čini posebnim, već i njegovi gurui – ekipa bez koje Tike šop ne bi bio to što jeste. Oni su Jovan Marelj, Nermin Fazlić, Stefan Stević, Ivana Kojić, Slavko Milovanović, Stefan Milićević i Mihailo Janjušević, a mi smo u susret našem 4. rođendanu ispričali njihovu priču.

 

Oni znaju sve o patikama – od pertli do đona. Zavoleli su ih igrajući basket, odrastajući sa ljudima kojima je to bila pasija... Neki su čak morali da imaju sve petice u školi da bi dobili omiljene siluete. Sada poseduju sve ekskluzivne modele o kojima su nekada maštali, postali su drugari za života i rad u Tike šopu opisuju kao nešto više od posla.

Da to prepoznaju i ljubitelji patika, dobro govori činjenica da nakon kupovine često ostanu da popiju kafu ili pivo sa njima.

Kao najupečatljivije momente izdvajaju raffle-ove tokom kojih nekoliko stotina ljudi stoji u redu da samo dobije priliku da kupi patike, ali i činjenicu da se prvi susretnu sa najtraženijim modelima nastalim u kolaboracijama sa zvezdama kao što su Travis Scott, Pharell Williams, Kanye West, Johji Yamamoto i druge.

Svoje patike čuvaju s mnogo pažnje – da ne kažemo da ih čuvaju kao pravo malo blago. Ipak, i njima se dešavaju nezgode i nepredviđene situacije. A ako ste se pitali kako izgleda kada vam pas pojede Air Jordan 1 Royal nakon samo dva dana nošenja ili prababa spali Iverson četvorke čuvane skoro 20 godina, dovoljno je da pogledate njihova lica dok pričaju priču o tim momentima i sve će vam biti jasno.

Sigurni smo da našu adresu – Kralja Petra 24 – odlično znate. Tamo vas svakoga dana čeka Tike Sneaker Temple Crew, ekipa koja zna baš sve o vašim omiljenim patikama.