REVERSE YOUR AIR MAX DAY, STAY AT HOME

U vreme kada smo prisiljeni da ostanemo kod kuće, da se odreknemo druženja i aktivnosti na otvorenom kako bi spasili sebe, najbliže, ali i sve ljude oko nas, bitno je da pronađemo nešto što će nas učiniti srećnim bez obzira na tešku situaciju koja je zadesila celu planetu. Upravo u tom trenutku od brenda Nike stiže nešto što me kao kolekcionara posebno raduje i na trenutak mi skreće misli sa svega što nam se dešava. Ali, da krenem od početka.

Ne tako davne 2013. godine, Nike i japanski brend Atmos uradili su specijalni dizajn modela Air Max 90 u Duck Camo izdanju. Taj model najvećim delom pokriva Duck Camo Hunter kamuflažni print sa Infrared detaljima.

Novo izdanje stiže kao deo 30th anniversary paketa, predstavljenog u čast tridesetog rođendana siluete Air Max 90. Ovogodišnje izdanje nosi naziv Reverse Duck Camo i u osnovi zadržava isti print i kombinaciju boja, ali sa promenjenim rasporedom.

Model dolazi u standardnoj Nike kutiji, u koju su smeštena dva para dodatnih pertli koje pružaju mogućnost kastomizacije, kao i neizostavni deo Anniversary modela  - Nike Air Hang Tag privezak. Na patikama su zapertlane bele pertle, dok su kao dodatak ponuđene crne i Infrared.



Još kada sam bio dete i maštao o prvim Nike Air Max 90 patikama, ali i danas kada moja kolekcija broji preko 500 pari patika, AM90 ima posebno mesto u mojoj kolekciji. Posedujem nekoliko retkih i specijalnih izdanja ove siluete. Najdraže su mi ipak one najklasičnije, a to je AM90 Infrared History iz 2010. godine. Tokom godina predstavljeno je više verzija ove siluete i često su, kao i na ostalim ikonama brenda, i na AM90 isprobavani različiti materijali i tehnologije. Neka od izdanja koja su meni ostala zanimljiva su Current, Lunar, Hyperfuse i Flyknit verzije.



Nike Air Max 90 je prvi put proizveden 1990. godine sa zvaničnim nazivom Air Max 3 u orginalnoj boji Hyvent Orange. Model je tek u kasnijim izdanjima dobio naziv Air Max 90, dok je originalna boja promenjena najpre u MX Orange, a potom i u finalnu - Infrared.

Novo Reverse Duck Camo izdanje "vrišti" od Infrared boje koja prekriva dobar deo gornjišta i koja bi vas sigurno odala u lovu na patke! S druge strane, iako kamuflažni print u močvarnim predelima ima dužnost da vas čini manje uočljivim, u ovoj kombinaciji i na gradskim ulicama će sigurno učiniti da budete veoma upadljivi.

Od danas je moja kolekcija bogatija za ovo specijalno izdanje koje ću još neko vreme posmatrati samo na polici u sobi, a vi ostanite kod kuće i spremite se za online drop ako želite da budu deo i vaše kolekcije.

Maks