REEBOK ZIG KINETICA DARES YOU TO BREAK CONNVENTION

Sneaker svet se u 21. veku može okarakterisati kao neprestana trka poznatih svetskih brendova da se izdvoje i ljubiteljima patika predstave nešto potpuno novo i do sad neviđeno – bilo da govorimo o tehnologijama ili dizajnu. Patike su postale sastavni deo gotovo svake odevne kombinacije, sportske, poslovne ili elegantne, pa su s godinama potpuno prevazišle granice očekivanog.

Vođen idejom jednog od najpoznatijih svetskih dizajnera Ian Paley-a, da se nekada najbolje stvari uopšte ne uklapaju, ali da ih upravo to izdvaja, brend Reebok predstavio je jedinstveni Zig Kinetica Concept – poslednju sneaker inovaciju.

Reč je o lifestyle silueti namenjenoj mladim i urbanim ljudima koji neprestano tragaju za novim “izvorima energije” zbog aktivnog života koji vode. Njima je podjednako važan i izgled patike, što je detalj kojem je na ovom modelu posvećena posebna pažnja.

Istorija brenda Reebok bila je izuzetno važna za dizajn nove siluete, baš kao i stilski dodaci na njoj. Oblici i linije mešavina su delova mnogih arhivskih modela, od kojih neki do sada nisu predstavljeni javnosti. DNK brenda Reebok je i ovoga puta bio polazište kompletnog kreativnog procesa.

Zahvaljujući neočekivanom cik-cak đonu i modernom gornjištu, Reebok Zig Kinetica Concept Type 1 odstupa od tradicionalnog stila, spajajući modu i posebne performanse u jednu siluetu. Patike izdvaja i jedinstvena tehnologija, ali i jedinstvena paleta boja. Dizajner Ian Paley inspiraciju je pronašao u specifičnom povraćaju energije koji je karakterističan za đon, te je odlučio da kombinacijom boja predstavi način na koji kinetička energija teče i oslobađa se.

Najdinamičniju siluetu do sada, koja će sigurno definisati novi pravac u svetu mode, odlikuje jedinstven i inovativan energetski sistem iz tri dela. Lagani i responzivni đon sa Floatride Fuel tehnologijom pruža poseban osećaj udobnosti prilikom svakog kontakta sa podlogom, Zig Energy Shell uložak usmerava i vraća kinetičku energiju koja se dobija sa svakim korakom, istovremeno doprinoseći odvažnoj estetici, dok se Zig Energy Bands jedinstvena mreža na đonu širi i skuplja, što garantuje neophodnu responzivnost i čini svaki korak laganim.

Siluetu karakteriše savršena prilagodljivost stopalu, kao i mrežasto gornjište koje pruža dodatnu prozračnost.

Reebok Zig Kinetica Concept 1 kolekciju, koja na pravi način predstavlja koncept strujanja energije, čine unisex modeli dostupni u dve kombinacije boja – crnoj sa detaljima u roze i bojama legure, i kombinaciji bele sa crnim i plavim detaljima.

Model je ekskluzivno dostupan u našem šopu, u ograničenim količinama, a može se naručiti i online.