TOP 5 SNEAKER FESTIVALA KOJE TREBA DA DOŽIVIŠ (AKO SI LJUBITELJ PATIKA)

Da li ste ikada bili u prilici da doživite pravu sneaker festivalsku groznicu? Da ne znate gde pre da skrenete pogled i koji model patike pre da uzmete u ruke? Ljubitelji patika koji su imali tu privilegiju osećaj koji ih prožme opisuju kao euforiju kojoj je nemoguće odoleti. Do sada ste na našem sajtu uglavnom imali priliku da čitate priče o ekskluzivnim modelima koje možete pronaći u šopu, a sada je došlo vreme da vam skrenemo pažnju na top 5 sneaker festivala koje treba da doživite ukoliko se ubrajate u ljubitelje patika. I obavezno čitajte tekst do kraja – čeka vas iznenađenje!

Sneakerness – sneaker festival koji je pokorio ceo svet

Milano, Keln, Roterdam, Johanesburg samo su neki od gradova u kojima se održava jedna od najvećih sneaker manifestacija na svetu. Reč je o festivalu Sneakerness koji na najbolji način slavi sneaker kulturu. Nastao je zahvaljujući timu ljubitelja patika koji dolaze iz celog sveta i bave se različitim profesijama. Oni su spojili lepo i korisno – ljubav prema patikama i profesiji kojom se bave. Sneakerness nije samo prilika za brendove, već i za kolekcionare patika da prikažu svoje kolekcije, dok se pored brojnih aktivacija, na festivalu održavaju i interesantni paneli i radionice. Sledeća destinacija na kojoj će festival biti održan je Milano (5. i 6. oktobra), dok je Keln „rezervisan“ za 2. i 3. novembar.

Sneaker Con – sneaker show koji ne smete propustiti

Osmišljen još 2009. godine u Njujorku, Sneaker Con je festival koji nudi kupovinu, prodaju i razmenu patika. Osmišljen kao jedinstveni sneaker show, iz godine u godinu okuplja sve veći broj ljubitelja patika koji na ovom event-u imaju priliku da pronađu neke od najatraktivnijih modela poznatih brendova. Do sada je održano više od 100 festivala u više od 30 svetskih gradova, dok poseta broji više od 100 000 sneakerheads-a. Sledeći Sneaker Con biće održan 5. i 6. oktobra u Londonu.

Sneaker „A“ Fair – Antverpen kao sneaker prestonica

Antverpen je „grad dijamanata“, ali i jedna od najatraktivnijih destinacija za ljubitelje patika, jer se u njemu održava Sneaker „A“ Fair – sajam patika koji je smešten u rustičnom izdanju fabrika izrađenih u gotičkom stilu. Ne čudi što je brzo postao omiljen među sneaker entuzijastima! Sa ciljem da okupi ljude iz celog sveta, Sneaker „A“ Fair predstavlja idealno mesto za sve koji vole patike, odličnu hranu i fenomenalnu muziku. Ove godine se održava 3. decembra.

Sneaker Freaks – najveća sneaker konvencija u Americi

Sneaker Freaks Columbus manifestacija je koja se održava dva puta godišnje. Osnovala ju je grupa kolekcionara patika iz Ohaja, koja nizom samita i događaja širom sveta na pravi način „neguje“ i promoviše sneaker kulturu. Osim prilike da kupuju, prodaju ili razmenjuju patike, ljubiteljima se pruža mogućnost da učestvuju u debatama o gorućim temama u sneaker svetu.

Sneakerville – sneaker festival kakav Beograd nije video

Beograd će ove jeseni i zvanično postati sneaker prestonica ovog dela evrope, jer se u njemu održava najveći sneaker festival na ovim prostorima – Sneakerville. Festival će, po prvi put u ovoj regiji, na jednom okupiti ljubitelje sneaker kulture, umetnosti, muzike, sporta i mode. Nekada industrijska zona, danas omiljeno mesto modnih entuzijasta, Luka Beograd ugostiće ovaj interaktivni festival koji teži da pomeri granice i svim posetiocima pruži nova vizionarska iskustva. Tokom celog festivalskog dana, posetioci će moći da se oprobaju u raznovrsnim aktivacijama, upoznaju se sneaker kulturom, učestvuju u radionicama i prisustvuju nastupima naših najvećih muzičkih zvezda. Obezbedite svoje ulaznice prijavom na linku & Save the Date for 13.10.2019.

Izvor fotografija: instagram.com/sneakerness; sneakercon.com; facebook.com/sneakerafair; instagram.com/sneakerfreaksco.