BUILT FOR THE RIDE: Second Converse x Neighborhood Collection

Motociklizam je bio i ostao jedna od najvećih inspiracija dizajnera japanskog brenda Neighborhood. Jedinstvena estetika po kojoj su motociklisti prepoznatljivi, odevni komadi izrađeni od kože i upečatljivi detalji, poslužili su kao odlična inspiracija za novu kapsulnu kolekciju brendova Converse x Neighborhood, koja je sada ekskluzivno dostupna u našem šopu.

U pitanju je druga saradnja japanskog i američkog brenda na kolekciji koja je zadržala prepoznatljivu estetiku dizajnera Shinsuke Takizawa-e ukomponovanu sa klasičnim All Star Chuck Taylor odevnim komadima.

Chuck 70 silueta ovoga puta dolazi u varijanti koja obuhvata troslojno kožno gornjište upotpunjeno gumenom trakom koja doprinosi većoj funkcionalnosti modela. Model Jack Purcell je, zahvaljujući ovoj saradnji, sada dostupan u monohromatskoj, potpuno crnoj varijanti izrađenoj od premium prevrnute kože, dok je NBHD estetika istaknuta na međuđonu ovog klasika brenda Converse.

Popularne zvezde i logotipi oba brenda dominiraju kompletnom kolekcijom, koja ne obuhvata samo patike, već i jakne, dukseve, šortseve, jakne i druge odevne komade. Jedan od ključnih komada Converse x Neighborhood kolekcije jeste crna coaches jakna, na kojoj je ikonografija oba brenda uočljiva na prvi pogled. Međutim, crna nije jedina boja koja "vlada" kolekcijom. Šortsevi, majice i duksevi dostupni su i u beloj boji, dok je poseban akcenat na njima stavljen na brending oba modna giganta.

Converse x Neighborhood kapsulna kolekcija ekskluzivno je dostupna u našem šopu i online od nedelje, 25. avgusta.