THE REEBOK AZTREK 96 RETURNS

Devedesete su, baš kao i prethodne decenije 20. veka, donele ključne promene na globalnoj sceni. Svet je istraživan više nego ikada pre, a giganti digitalne ere postavili su temelje za dominaciju koju imaju danas. Bila je to decenija bez premca u mnogo različitih oblasti, pa i u sneaker svetu. Upravo je u njoj nastao jedan od najpopularnijih Reebok klasika, model koji nas je osvojio hrabrim koloritom i potpuno atipičnim dizajnom.

Hrabri i neprikosnoveni, dizajneri brenda Reebok predstavili su model Aztrek, koji se ove sezone na svetsku scenu vraća u originalnom koloritu.

Kao savršen spoj futurističkog i retro stila, Reebok Aztrek 96 „Teal Pink“ donosi nostalgiju s kraja prošlog veka identičnim krojem, kombinacijom boja i materijalima korišćenim u njegovoj izradi. Sa imitacijom prevrnute kože i tekstila na gornjištu, patike donose autentični retro stil zahvaljujući glomaznom međuđonu i prednjem delu koji je zadržao oblik slova X.

Prvi Reebok Aztrek dizajnirao je Christian Tresser 1993. godine. Bila je to trkačka patika za sve podloge koja je sadržala Hexalite tehnologiju za odličnu apsorpciju i prilagođavanje svakom obliku stopala. Prepoznatljiv asimetrični dizajn predstavljen je dve godine kasnije, da bi silueta koja je otkrivena 1996. godine – Reebok Aztrek 96 – postala apsolutni hit i dovela celu franšizu na potpuno novi nivo.

Kao i njegovi prethodnici, Reebok Aztrek 96 sadrži prepoznatljivi asimetrični dizajn prednjeg dela, koji je na modelu za ovu sezonu upotpunjen futurističkim đonom. Logotip brenda Reebok je, za razliku od prvobitnog modela, smešten na jeziku patike, dok je trkačka tehnologija primenjena davne 1996. zadržana i na ovoj silueti.

Reebok Aztrek 96 „Teal Pink“ dostupne su u našem šopu (Kralja Petra 24) i online.