WHEN ICONS MEET ICONS: adidas Originals x Yohji Yamamoto “Y-3”

Kada ikona sneaker sveta udruži snage sa jednim od najpriznatijih dizajnera visoke mode, plod te saradnje može biti samo kolekcija koja je drugo ime za ekskluzivitet. Upravo je to slučaj sa kolekcijom “Y-3” nastaloj u kolaboraciji brendova adidas Originals i Yohji Yamamoto, koja je prvi put dostupna u Srbiji, baš u našem šopu.

Ukorenjena u tri različite modne decenije – sedamdesete, osamdesete i devedesete godine prošlog veka – kolekcija „Y-3“ za sezonu jesen/zima 2019. sadrži ključne elemente estetike oba brenda upotpunjene arhaičnim krojevima, klasičnim siluetama i jednostavnim, ali upečatljivim koloritom. Kroz kolekciju se prožimaju klasični adidas modeli istaknuti dizajnerskim potpisom Yohji Yamamoto-a i unikatne Yamamoto kreacije koje sadrže inovacije brenda adidas.

Razvijena oko kreativnog koncepta časopisa BUILD, kolekcija koja je plod ove kolaboracije svetu je predstavila potpuno novu perspektivu estetike dizajnera inspirisanog poezijom i istraživačkim poduhvatima. Fotografije Yvan Fabing-a, koje prate kampanju, ističu novu dimenziju pokreta interpretiranu kroz prepoznatljivu Y-3 estetiku.

Inspirisane pokretom i jedinstvom sportskog sveta, kolekciju upotpunjuju patike Y-3 Yuben Low – klasik iz sedamedesetih koji je redizajniran i predstavljen u modernom ruhu; Y-3 Yuben Mid, inspirisan košarkaškim siluetom koja donosi potpuno novu dimenziju urbanog; i sada već legendardna Y-3 Kaiwa sa tri različite nijanse crne boje na gornjištu.

Zahvaljujući unikatnim modelima majica, jakni i haljina koje na sebi sadrže Y-O-H-J-I ispise, obući koja nas svojim izgledom vraća u sedamdesete godine prošlog veka, ali i detaljima koji su obeležili devedesete, Y-3 kolekcija predstavlja modni poduhvat koji će definitivno obeležiti predstojeću jesenju i zimsku sezonu.