Welcome To The New Sneaker Hub – Tike Bukurešt

Nakon dve godine uspešnog poslovanja u Beogradu, Tike Premium Sneaker Concept svoje poslovanje proširio je na Bukurešt, glavni grad Rumunije, koji pored brzog i snažnog ekonomskog razvoja postaje i grad sa jakom sneaker kulturom.

Tike šop u Bukureštu nalazi se u starom delu grada,  koji ima bogato istorijsko nasleđe i već vekovima nosi nadimak „Mali Pariz“, i to u ulici Str. Doamnei („Damska ulica“), čiji je prvi naziv bio „Pariska ulica“.

Tike šop je otvoren 23. avgusta, dok se svečano otvaranje, kome su prisustvovale brojne poznate ličnosti, modni kreatori, muzičari, blogeri i, u najvećem broju, kolekcionari patika i ljubitelji sneaker kulture, održalo 15. septembra 2018. godine.

Već u ranim jutarnjim časovima se ispred Tike šopa u Bukureštu okupio veliki broj kolekcionara kako bi učestvovali na prvom instore raffle izvlačenju, za model adidas x Kanye West Yeezy Boost 700.

Da je sneaker scena u Bukureštu dovoljno jaka, potvrdio nam je konačni ishod od 100 prodatih pari u prvih 24 sata, nakon čega je objavljeno da je model rasprodat. Pozitivne reakcije u toku samog izvlačenja dale su nam još jednu potvrdu da je Tike šop bio karika koja je nedostajala da se zaokruži priča rumunske sneaker kulture, jer ljubitelji patika limitirane kolekcije sada mogu pronaći i u svom gradu. Raffle je vodio jedan od najuticajnijih kolekcionara u Rumuniji i osnivač bloga Kickinit, Pacep-a.

U ponudi Tike šopa u Bukureštu, kao i u Beogradu, biće zastupljeni svi vodeći brendovi Nike, adidas, Reebok, Puma, Vans i Fila sa svojim najboljim izdanjima, limitiranim kolekcijama i kolaboracijama. Tike je već prepoznat kao mesto okupljanja, a kako Beograd ima svoj Sneaker Temple, tako je Bukurešt dobio svoj Sneaker Hub.

U toku dana, posetioci Tike šopa mogli su da se zabave uz dobru muziku i odigraju retro igrice na arkade automatima. U igranju igrica su ipak dominirali stariji učesnici, koji su na trenutak oživeli sećanja na detinjstvo i odrastanje. Na večernjoj žurci publiku su zabavljali poznati hip-hop i soul izvođači CTC, EM i DJ Gringo koji su održali jednočasovni koncert. Poznati customizer patika Graure oslikao je 5 modela patika, četiri za poznate influensere i jedan u čast Tike šopa, koji su bili izloženi tokom večeri. Svi prisutni na žurci imali su priliku da označe svoj omiljeni model, dok je na kraju večeri jedan od posetilaca dobio patike koje će ukrasiti upravo Graure.

Tike šop nikoga nije ostavio ravnodušnim. Enterijer inspirisan industrijskim razvojem Bukurešta prikazan je kroz široki spektar boja i elemenata grada koji su implementirani u šopu. Žute gasovodne cevi koje se mogu videti na skoro svakoj zgradi u Bukureštu poslužile su kao glavni motiv za dizajn enterijera, tako da šop deluje kao centralno mesto u koje se sliva sva energija starog grada i predstavlja moderno utočište za sve ljubitelje limitiranih kolekcija patika najpoznatijih svetskih brendova. Pričom, prezentacijom, konekcijom sa lokalnim stanovništvom i sneaker kulturom, Tike šop postavljen je na mapu mesta koja morate videti kada se nađete u Bukureštu.

Vidimo se u Strada Doamnei 12, Bucharest, Old Town.

Deo atmosfere sa opening party-a pogledajte u galeriji fotografija.