Air Max Day 2017

U nedelji Air Max-a u Tike šopu očekuje nas MC Freestyle Battle koji će se održati 23.3. od 19h, gde će domaći MC-evi bacati rime na temu Air Max i Tike, a pobednik izabran od strane momaka iz grupe THC će kući poneti Air Max patike iz najnovije kolekcije.
Od petka 24.03. svako ko kupi Air Max patike dobija specijalno dizajnirane Nike x Wacky Sheep majice koje ćemo deliti do isteka zaliha.


Budući da je mart mesec posvećen istoriji i priči o nastanku ove ikone, svi poštovaoci ove kultne siluete će 26. marta tokom celog dana (od 10 do 21h) u Ulici Kralja Petra 39 u Beogradu moći da učestvuju u brojnim aktivnostima i iznenađenjima pripremljenim povodom Air Max Day-a u specijalnom prostoru opremljenom u duhu ovo legendarne siluete.

U Tike korneru, prostoru dizajniranom u duhu Tike šopa očekuje nas izložba modela Air Max patika koja je deo kolekcije našeg najvećeg kolekcionara Marka Đorđevića Maks-a, koji će ovom prilikom predstaviti Vintage AM modele iz svoje kolekcije. 


Svim kupcima na AMD eventu pripremili smo torbice KISS MY AIRS, kao i poklon vaučer za narednu Nike kupovinu. U Air Max fazonu u putovanju kroz istoriju i inovacije kao i prezentaciju nove Air Max siluete VaporMax očekuje nas celodnevno druženje sa promoterima kao i nastup Rap grupe THC i COBY-a.  Vidimo se 26.3. da zajedno proslavimo Air Max Day. #kissmyairsbgd
 

Kako je nastao Air Max?

Prvi Air Max model nastao je 1987. godine i to sasvim slučajno. Kada je Najkov dizajner Tinker Hetfiled, inače arhitekta po zanimanju, pre više od trideset godina otputovao u Pariz nije ni slutio da će tamo pronaći inspiraciju za otkriće koje će zauvek promeniti jednu celu industriju.“Otišao sam u Pariz sa namerom da upoznam grad, ali i da posetim Centar Pompidu. Ta je zgrada bila potpuno izokrenuta, sa staklenom fasadom kroz koju se mogla videti unutrašnjost objekta”, izjavio je mnogo godina kasnije Hetfild prisećajući se tog vremena. Po povratku u Oregon predložio je koncept patike u kojem bi u do tada zatvorenom đonu patike, vazdušni jastuci postali vidljivi spolja, omogućavajući trkačima da bolje razumeju prednosti već dobro poznate tehnologije.


Danas, 30 godina nakon Air Max “keca” možemo da kažemo kako je Air Max linija jedna od najdugovečnijih i najpopularnijih u istoriji Najki brenda, a patika koja je razbila kalup i suprotstavila se tradicionalnom dizajnu postala je sinonim za inovaciju i veliki broj poštovalaca.