MORE THAN THE DESIGN: atmos x Nike Air Max2 Light

Kombinacija neutralnih tonova sa primesama jarko ružičaste, ljubičaste, nežno plave, neon zelene, tamno crvene i svih boja sunca na prvo čitanje predstavlja haotičan spoj. Međutim, to nije slučaj ako govorimo o sneaker klasiku iz devedesetih, koji je iz sportskih polako ali sigurno prešao u lifestyle krugove i predstavlja jedan od najatraktivnijih modela sezone. U pitanju je Nike Air Max2 Light, nastao u saradnji Nike-ovih dizajnera sa dizajnerskim timom japanskog brenda atmos.

Inspiraciju za model dizajneri su pronašli u odevnim komadima koji su se nosili devedesetih, stvorivši tako patike koje prevazilaze sva pravila dizajna i predstavljaju spoj nespojivih elemenata – jarkih boja, asimetrije, kolaža i prozirnih detalja koji, ukomponovani, stvaraju jedinstven, individualni stil. 

Hirofumi “Koji” Kojima i Hidefumi Hommyo, osnivač i kreativni direktor unikatnog japanskog brenda, odlučili su da upravo na vibrantnoj trkačkoj patici Nike Air Max2 Light, koja je nastala davne 1994. godine, istaknu najupečatljiviju i, možemo slobodno reći, najekstremniju kolaboraciju dva brenda do sada.

Vođen omiljenim hobijem iz mladosti, Koji je dizajn gornjišta zamislio kao spoj kolaža, poput onih koje je u detinjstvu pravio na zidu, koristeći za njih isečke iz novina. Samim tim se i model Air Max2 Light može pronaći u dva različita kolorita.

Prva varijanta predstavlja super drečavu i potpuno agresivnu kombinaciju boja, dok je druga varijanta smirenija, sa primesama crnih tonova koji su istaknuti u prvi plan. “Vrištećem” dizajnu patike doprinose i pertle u boji, pa možete birati između narandžastih, žutih i ljubičastih.

Atmos x Nike Air Max2 Light pravo su iznenađenje za sve ljubitelje patike, jer je dizajn kultnog modela doveden na još viši nivo, dajući mu futurističku notu, dok je priliku da ih među prvima ponese imao Surreal

Budite i vi deo Air Max revolucije! Novi model Nike Air Max2 Light x atmos pronađite u Tike šopu (Kralja Petra 24) u limitiranom broju ili naručite online.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara
string(0) ""
string(0) ""