BAIT x Saucony Shadow 5500

BAIT x Saucony Shadow 5500 CruelWorld VI "Giant Leaps" model nosi simboličan naziv, proistekao iz ideje dve kompanije da ujedinjeni podrže "Follow Your Dreams", organizaciju koja pomaže deci sa specijalnim potrebama u ostvarenju životnih ciljeva.

Proizvod toga je ovaj jedinstveni Shadow 5500. Inspiraciju za boje i estetiku ovog modela dizajneri su pronašli u izgledu meseca, što simbolizuje da je sve moguće dostići kao što su ljudi sleteli na mesec i otišli korak dalje u istraživanju svemira. Na jeziku se nalazi BAIT logotip inspirisan NASA logotipom, a na ulošku patike je print površine meseca. Crna boja modela koji je izrađen od tekstila i sintetičkog materijala „Liquid Nylon“ simbolizuje beskonačnost svemira, a obogaćena je 3M Reflective poljima i belim tačkicama koje simbolizuju mlečni put. Kako model potiče iz porodice retro running patika, gornjište je postavljeno na penastom EVA đonu unutar koga se nalaze šupljine na mestima najvećeg opterećenja i savijanja koje omogućavaju da se materijal od kog je đon izrađen skuplja i isteže i time smanjuje opterećenje na zglobove u toku fizičkih aktivnosti.

Spoljašnji deo đona „XT-600 triangular lug rubber traction outsole“ predstavlja specijalnu vrstu gume izlivenu u obliku sitnih trouglova okrenutih u pravcu kretanja. Sama guma daje efekat kao kod automobilskih guma, a to je dobro prianjanje svakoj podlozi, što je veoma važno kod naglih pokreta kretanja ili zaustavljanja. Pored odličnih performansi patike, priča i humani povod je ono što se kolaboracijom američke kompanije BAIT sa Saucony brendom svakako ističe u prvi plan.

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara
string(0) ""
string(0) ""