Nike Air Jordan IV “Zen Master”

Novo izdanje Nike Air Joran IV modela može se pohvaliti eteričnom mešavinom ljubičaste i ružičaste boje, koja oslikava ZEN stanje svesti proisteklo iz spiritualno orijentisanog učenja i uspešne trenerske karijere Fila Džeksona.


Model Jordan IV nastao je davne 1989. godine, od kada doživljava veliki broj reizdanja, kao i novih kolorita i kolaboracija sa raznim umetnicima i dizajnerima, ali i posebnih izdanja kojima brend odaje priznanje bitnim momentima u karijeri Majkla Džordana.

Dugogodišnji NBA trener Fil Džekson, koji je devedesetih vodio dinastiju Čikago Bulsa, nosio je nadimak „Zen Master“, a zbog njegove privrženosti principima koji slede istočnjačke i indijanske kulture, kao i njegovog staloženog pristupa, zaslužan je za unošenje smirenosti i ravnoteže u konkurentnu košarkašku igru. Nekoliko NBA šampionata služi kao dokaz njene efikasnosti. Upravo iz tih razloga, brend Jordan ovo izdanje posvećuje baš njemu, dajući modelu nadimak “Zen Master”.

Iako prvobitno kreiran kao patika za košarku, danas je Jordan IV jedan od najpopularnijih retro lifestyle modela čija pojedina izdanja predstavljaju vredne kolekcionarske primerke. To se očekuje i od “Zen Master” verzije. Čast da ih prvi prošeta našim ulicama imao je glumac Viktor Savić, a priliku da uz malo sreće dođete do svog para dobićete u raffle izvlačenju koje ćemo najaviti u narednom periodu. Sve detalje ćete uskoro moći da pronađete na tikebelgrade instagram stranici.